Marija Bulat, supruga kralja splavova Marka Bulata, trenutno je u teškoj borbi protiv bolesti. Njezine krvne žile izgledaju kao da je 70-godišnjakinja, a istovremeno se bori s dvije autoimune bolesti i anemijom. Tijekom nedavnog intervjua, Marija je otkrila da joj je liječnica, koji joj je inače i bliska prijateljica, rekala da je njeno zdravlje u nepredvidivom stanju.

 

Što se tiče Marije, svoje viđenje njezinog trenutnog statusa podijelio je i njen suprug, pjevač Marko Bulat. Bulat je napomenuo da s nestrpljenjem očekuju povratak dvoljene  osobe iz bolnice. Iako se činilo da je fizički dobro, njeno tijelo nije reagiralo kako su željeli, što je dovelo do unutarnje borbe. Cilj grupe bio je pružiti pomoć, kako bi se osjećali opuštenije i manje opterećivali okolinu. Bulat je potom nastavio govoriti o konkretnim problemima s kojima se Marija suočava.

Kako ljudi stare, problem zdravlja kralježnice često je uporan i nerješiv problem. Zanimljivo je da samo mali dio pojedinaca iskusi dvostruku poteškoću problema s kralježnicom i drugu bolest istovremeno. Tijekom naše veze  prije osam godina, Marija je bila podvrgnuta liječenju koje je uključivalo primanje infuzija željeza i odlazak u dnevne bolnice. Nažalost, ovaj tretman uzrokovao je ozbiljne poremećaje u funkcijama njezina tijela. Puls joj je bio stalno ubrzan, čak iu mirovanju, s pulsom od 120 otkucaja u minuti. Nadalje, njezini trbušni mišići još se nisu u potpunosti oporavili od trudnoće. Vrijedi napomenuti da je rodila troje djece.

Marija Bulat nedavno se našla u invalidskim kolicima zbog problema s leđima. U nedavnom razgovoru otvorila je svoja iskustva. Marija Bulat izjavila je kako se ne zamara dijagnozama koje bi mogla dobiti jer  ih doživjela kao običnu prehladu. Iako sluša savjete svog liječnika, prvenstveno sluša svoju intuiciju, jer mnoge tehničke nedoumice zahtijevaju više razmišljanja nego što ona može dati napamet. Pati od ozbiljnih zdravstvenih problema poput skolioze i kifoze kralježnice, uz brojne prijelome kralježnice i lubanje te tešku anemiju, što negativno utječe na kvalitetu njezina života. Iako se pokušava poboljšati njezina kvaliteta života, malo je vjerojatno da će doći do značajnijih poboljšanja. Marija svojom hrabrošću i stavom pomaže i svom suprugu i njihovoj djeci.