Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić traje sedam dana. Za sada nema naznaka gde bi Danka mogla biti. Policija i vatrogasne ekipe danima pretražuju selo i okolinu, ali potraga nije dala rezultate.
Nije sasvim sigurno kada je djevojčica nestala, jedino se zna da je njena majka prijavila nestanak policiji u utorak u 13.45 sati.

Tačno vrijeme nestanka djevojčice zna samo njena majka, koja se sa dvoje djece nalazila u dvorištu kuće u Banjskom Polju. Prethodnih dana mještani su rekli da je majka djeteta sama tražila dijete prije nego što je incident prijavila policiji. Kada ga nije mogla pronaći, navodno sam nazvao suprugu prije nego što sam pozvao policiju.

– Samo majka zna kada je dete nestalo. Određivanje vremena je veoma teško. Sudski veštak Časlav Ristić objasnio je za Telegraf.rs da je policiju mogla da pozove kasnije ili da ne zna tačno vreme kada je dete nestalo.

Podsjetimo, ono što se za sada zna je da je djevojka kada je nestala bila odjevena u ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu. Majka je prijavila da se okrenula da drugom detetu da vodu i kada je ponovo pogledala gde je Danka, devojčice više nije bilo.

Potraga za Dankom počela je odmah, a tokom dana, kada je utvrđeno da je bezbedna, oglasio se alarm sistema „Pronađi me“, a deo građana je dobio SMS poruke u kojima se Danka opisuje, a TV stanica je prinuđena prekinuti program na pola sata i objaviti o Devojčinoj fotografiji i informacijama koje se mogu naći na oznakama na autoputu i na svim ekranima na aerodromu “Nikola Tesla”.

Policija, vatrogasci i volonteri pretražili su selo u radijusu od 10 kilometara kako bi se uvjerili da Danka nije upala u rupu ispunjenu podzemnim vodama ili se izgubila negdje u selu. šuma. Prva dva dana policija je pretraživala područje sa psima tragačima. Ništa nije pronađeno, a potragu je otežavala kiša.

U naredna dva dana potrage, teška mehanizacija je uklonila sijeno, kao i veće količine šuta i kabastog smeća iz kuće u kojoj je Danka nestala. Oni su svojim psom Zigijem utrli put vatrogascima i spasiocima, koji je postao poznat po spašavanju ljudi iz ruševina nakon zemljotresa u Turskoj. Međutim, Ziggy nije pronašao dijete, niti bilo kakav trag. Raščišćavanjem otpada iz okoline kuće otkriven je podzemni tunel koji vodi do Borskog rudnika. Međutim, u tunelu nije bilo Danke, a ni traga da je ušla u tunel.

Nakon detaljnog pregleda terena oko kuće, helikopter je preletio selo i širi krug oko njega kako bi snimio okolinu. Snimci helikoptera se pregledavaju kako bi se utvrdilo da li postoji nešto što bi moglo ukazivati ​​na to gdje se Danka nalazi.

Bageri su danas iskopali i jednu pustoš u blizini sela kako bi razrahlili zemlju da policiji nešto ne promakne, ali ni tu ništa nije pronađeno.

Ima li Danke u bečkom spotu?

Policija uveliko radi na identifikaciji djevojčice iz Beča na snimku, za koju se sumnja da je mala Dankinja. Snimak je snimio Srbin koji živi u glavnom gradu Austrije. On je video snimak poslao policiji i rekao da je dete sa dvoje rumunskih državljana, ali nije odgovarao na imena koja su ga prozvali.

Dve žene koje su pratile devojčicu na snimku nisu pokazale nikakvu naklonost ili prisnost prema devojčici, ali su bile veoma hladne i suzdržane, i nisu pokazale ni jednu od dečijih torbi koje deca ovog uzrasta obično nose sa sobom. To je voda, ormari i slično.

Na snimku se nemirno igra, penje se na torbu, a zatim na betonsku ogradu, a sve bez da joj žena priđe ili dodirne.

Sa snimka se vidi da su razgledali okolinu i mobilne telefone i da devojku uopšte nisu primetili.

Interpol raspisuje potragu

Interpol je pokrenuo hitnu potragu za nestalim sa fotografijom djevojčice i podacima o njoj koji bi mogli omogućiti da je neko identifikuje. Ovi podaci su promjenjivi, odnosno mogu se ažurirati svakih sat vremena.

Postoji još nekoliko detalja koji identifikuju Danku. Problem je ušna resica i tamni mladež nepravilnog oblika na lijevoj nadlaktici.