U Skoplju je tog 27. novembra nestala mlada djevojka po imenu Vanja Đorčevska (14). Potraga za njom zaokupila je ne samo Makedoniju već i čitav region. Poslije iscrpne osmodnevne potrage, otkriveno je njeno beživotno tijelo, kao i tijelo 74-godišnjeg frizera Panče Žežovskog iz Velesa.

Vlasti su utvrdile da su obje osobe ubijene. Advokat Zora Dobričanin, duboko pogođena ovim tragičnim događajem koji je izazvao šok širom Balkana, ponudila je svoje viđenje ovog pitanja. Napomenula je da se u teškim okolnostima pojavio jedan pozitivan aspekt: ​​škola je učinila sve napore da spriječi ovaj poražavajući ishod.

Zora Dobričanin je započela razgovor priznajući dubok uticaj nedavnih događaja, ostavljajući čitav region bez riječi. Ove pojave su postale sve češće, što je navelo pojedince da pribjegnu traženju odgovora na internetu. Međutim, postoji tračak nade jer je škola poduzela proaktivne mjere informirajući majku o situaciji. Ovo označava istinsku brigu škole i iscrpne napore da spriječi ovakve incidente.

Nažalost, zlonamjernost se infiltrirala u društvo, čineći prethodne mjere predostrožnosti nedjelotvornima. Nepredvidljivost postupaka pojedinaca i njihova sposobnost nanošenja štete dostigli su nivoe bez presedana. Neophodno je suzdržati se od donošenja preuranjenih presuda i pridržavati se principa pretpostavke nevinosti.

Oglasi - Advertisement