Košarkaška reprezentacija Srbije na Svjetskom prvenstvu u košarci odmjerila je žestoku borbu za zlatnu medalju s Njemačkom. Ogromnost izazova koji je pred srpskom momčadi postaje još očiglednija ako se uzme u obzir da je njemačka reprezentacija ostala neporažena cijelo ovo prvenstvo.  Iako nisu uspjeli da dođu do zlata srpski košarkaši su pokazali veliku srčanost na terenu. No, pritisak i težina zadatka neminovno padaju na izbornika srpske reprezentacije.Svetislav Pešić je općepoznat kao jedan od najuspješnijih trenera u Europi po broju trofeja.

Pod njegovim je vodstvom jugoslavenska reprezentacija osvojila i Svjetsko prvenstvo u SAD-u 2002. i Europsko prvenstvo u Turskoj 2001. Također je vodio njemačku reprezentaciju do pobjede na Europskom prvenstvu 1993. Osim toga, tijekom svoje karijere kao klupski trener ostvario je brojne zapažene pobjede među kojima su osvajanje Eurolige, FIBA ​​Eurokupa, Kupa Radivoja Koraća, sedam državnih prvenstava i četiri nacionalna kupa.

Svetislav Pešić ima tu sreću da ima nepokolebljivu potporu obitelji, posebice supruge koja vodi obiteljski stožer. S ljubavlju bodre trenera Pešića da kući donese zlatnu medalju za Srbiju. Svetislav Pešić renomirani je trener sa svjetskim priznanjem. Međutim, njegova se obitelj uspjela zadržati u javnosti, pa se o njima ne zna mnogo. Vera, supruga Svetislava Pešića, podarila mu je kćer Ivanu i sina Marka. Djeca para su ih pak blagoslovila unucima. I supruga Svetislava Pešića bila je košarkašica, što znači da joj je poznat osjećaj davanja sve od sebe na terenu. Podržava svog supruga svaki dan tijekom njegovih sve zahtjevnijih igara na Mundo Basketu.

Vera Blažević nekada je bila igračica sarajevskog Železničara. Poznati Kari svojedobno je otkrio kako je od trenutka kada su se upoznali prepoznao da će mu ona biti supruga. Košarka je danas način života potomaka Svetislava Pešića. Njegov sin Marko je sportski direktor Bayerna, dok unuk trenira košarku. Ivana, njegova kći, udana je za Jagla, donedavnog njemačkog reprezentativca.