U većini slučajeva, ako je pojedinac bio dvaput u braku i ima djecu iz oba braka, većinu njihove imovine obično bi naslijedila djeca iz drugog braka. No, to nije slučaj s omiljenim kultnim pjevačem Marinkom Rokvićem. Njegova posljednja volja mnoge je razveselila jer je izrazio želju da mu djeca žive skladno i mirno. Dario, njegov izvanbračni sin, te Marko i Nikola, njegovi sinovi iz braka sa Slavicom, trebali su dobiti jednake dijelove njegove imovine.

Glavni razlog za skladan odnos braće pripisuje se Slavici, Marinkovoj supruzi, koja je dosljedno isticala vrijednost njihove veze i pozivala ih da njeguju prijateljstvo. Darija, koji živi u Sjedinjenim Državama, Marinkova supruga je pri svakom njegovom posjetu dočekivala raširenih ruku, ponašajući se prema njemu kao prema vlastitom djetetu. Marinko je bio  osoba s kontrastnim osobinama. Povremeno je znao biti zaigran i zadirkivati, ali je također posjedovao gospodsko držanje.

Davanje obitelji prioritetu uvijek mu je bila najveća briga. Nikada nije pokazivao pristranost ni prema jednom od svoja tri sina i sve ih je jednako visoko cijenio. Njegova uspješna karijera dovela ga je do toga da je akumulirao značajnu količinu imovine i bogatstva, koje je rado dijelio sa svojom djecom, darujući im sve što je zaradio. Njegova ljubav i pažnja bili su ravnomjerno raspoređeni među njegovim sinovima i nitko od njih nikada nije bio lišen svog pravog nasljedstva.

Zato što je znao o opasnoj prirodi bolesti koju imai njenom brzom prijenosu, namjerno je pokušao imati iskren razgovor sa svojom djecom. Surađivali su kako bi podijelili njegovu imovinu na način koji je zadovoljio sve članove obitelji. Bio je odlučan  da spriječi sve nesuglasice između svojih sinova nakon njegove smrti. I danas, nakon njegove smrti sinivu su održali blizak odnos.