Josip Broz Tito je za života plijenio javnost fascinantnim detaljima iz svog života. Iako se pojedine aspekte svog života trudio držati podalje od znatiželjnih očiju medija, nije uspio sve sakriti. Kako su glasine o njegovim romantičnim aferama postajale sve glasnije, to je izazvalo značajna previranja u njegovom braku. Unatoč tome, Tito je uvijek predstavljao sliku kako je sve u savršenom redu, a nije se moglo razaznati što se događa iza zatvorenih vrata. I dan danas kruže razne priče o njemu koje su uglavnom neprovjerene.

Tijekom svoje vladavine ugostio je mnoštvo istaknutih osoba iz cijeloga svijeta, uključujući ali ne ograničavajući se na Elizabeth Taylor, Sophiju Loren i Richarda Bartona. Prema riječima sestre Jovanke Broz, Nade Budisavljević, svi su se međusobno divili, a štoviše, ostavili su pozitivan dojam i na samu Jovanku. Knjiga Žarka Jokanovića “Moja sestra Jovanka Broz” donosi pronicljiva otkrića o životu Josipa Broza Tita, ali i prve dame SFRJ. Za vrijeme dok je bio doživotni predsjednik, posjećivale su ga brojne inozemne filmske zvijezde, što je oduševilo njega i njegovu suprugu Jovanku. Jednom mi je prilikom Tito dopustio da pročitam pismo koje mu je napisao Richard Barton. Bio sam znatiželjan vidjeti Bartonov stil pisanja i bilo mi je fascinantno što je rukom napisao pismo. Nada je ispričala svoje iskustvo, rekavši: „Bilo mi je dosta zanimljivo.

Nakon izlaska filma Sutjeska, u kojem je Richard Barton tumačio Tita, napisao je pismo Titu u kojem je izrazio nelagodu. Osjećao se nelagodno kad je primijetio kako ga svi promatraju, odmjeravaju s pravim Titom i prave usporedbe. Spomenuo je da se osjećao kao da pada u tim usporedbama. Dolazak holivudske zvijezde izazvao je veliku pometnju, a vijest je kružila nekoliko dana. Tijekom posjeta, koji je trajao 15 dana, bila je Titov gost na Brionima. Nada je ispričala da je talijanska glumica sa sobom povela i malog sina, koji je tada imao samo godinu i pol, a u društvu je bila švicarska dadilja. Odsjeli su u vili “Jadranka”. Glumica bi se svaki dan kupala na plaži, često u društvu Tita i Jovanke. Jovankina dnevna rutina uključivala je pozivanje Karla Pontija, pranje kose destiliranom vodom i korištenje maslinovog ulja kao oblog za kosu, što je rezultiralo njezinom veličanstvenom kosom. Tijekom snimanja strateški je okrenula svoj ljepši profil. Sofia Loren nije bila samo uspješna glumica, već i vješta kuharica, da bi na kraju objavila kuharicu pod nazivom “Sofia u kuhinji s ljubavlju”. Jedan od njezinih specijaliteta bio je i umak za špagete u koji je uključivala teletinu, svinjetinu, pršut i osam kilograma svježih rajčica – neočekivani sastojak koji je jelo učinio još božanstvenijim. Jovankina sestra prisjeća se zadovoljstva zajedničkog zajedničkog uživanja u jelu i uživanja u njegovom jedinstvenom okusu. Ove kulinarske tajne podsjećaju na one velikih majstora kuhinje.

Sofiju je Tito počastio zagorskom štrudlom, koju je sam napravio kako tvrdi Nada. Iako je bila prisutna kuharica, sa zadovoljstvom je sam napravio štrukle i savijače s jabukama. On je osobno napravio tijesto na stolu i pažljivo ga razvaljao. Nije jasno je li znao za točne mjere ili mu je kuhar pomogao, no peciva je mijesio i ispekao sam. Iskustvo mu je bilo krajnje ugodno. S druge strane, Jovanka nije voljela kuhati ni provoditi vrijeme u kuhinji. Čak i kad je bila s Titom, nije joj kuhala jer joj to nije bila jača strana. Međutim, to nije umanjilo njezinu zahvalnost prema ukusnoj kuhinji koju je uvijek rado probala. Prema riječima njene sestre Nade, može se zaključiti da je voljela sve vrste hrane, a posebno one slatke.