Iako često tvrdimo da nas percepcija drugih o nama ne smeta, ipak se trudimo prikazati se u što povoljnijem svjetlu. Konzuemerizam je i u našu regiju ušao na velika vrata i svi žele da se predstave u najboljem svijetlu.  Pridajemo značajnu vrijednost tome da nas se percipira kao obrazovane, uspješne i financijski sigurne osobe. Unatoč tome, stručnjaci tvrde da te prakse odaju nedostatak bogatstva.

Kupnja kopija radnja je o kojoj se govori.

Iako je možda primamljivo posjedovati torbu “Jacquemus”, poznati statusni simbol kojeg mnogi vole, odlučiti se za sličnu kopiju nije rješenje. Originalni proizvod, bez obzira na marku, uvijek je bolji od replike. Stoga je pametno ulagati u kvalitetne “no name” artikle umjesto u krivotvorene koji mogu koštati koliko i vaša cijela plaća.

Moguće je dobiti kredit u svrhu kupnje mobilnog telefona.

Iako može biti primamljivo podizati kredite kako bi si priuštili najnoviji telefon ili luksuzni odmor na Kubi, takvi postupci nisu najpraktičnija rješenja, pogotovo ako si ih već ne možete priuštiti. Prema riječima stručnjaka, pojedinci s niskom financijskom pismenošću često posežu za potrošačkim kreditima za takve stavke. Ključno je dati prednost svojoj financijskoj stabilnosti i ne “rastezati se dalje nego što možete doseći”.

Trajanje vaše plaće ograničeno je na samo dva dana.

Nakon što vaša plaća bude položena, moglo bi biti primamljivo počastiti svoje suradnike ili prijatelje večernjim izlaskom. Uostalom, samo jednom se živi, ​​zar ne? Međutim, prema riječima stručnjaka, ovakvo ponašanje često pokazuju oni koji se bore s financijskim poteškoćama i pokušavaju to kompenzirati prepuštanjem izdašnim izdacima. Nažalost, zakoni matematike su neumoljivi, a pretjerano trošenje početkom mjeseca može dovesti do zaduženja. Uživanje u financijskoj stabilnosti ključni je aspekt života koji zahtijeva reviziju štetnih navika.