Burna romansa pjevačice Silvane i tenisača Radila Armenulića i danas je tema rasprava i o njoj se često piše. Njihovu vezu pratili su skandali, a prvi od njih su spekulacije u javnosti da je pjevačica u ljubavnoj vezi s legendarnim Tomom Zdravkovićem. Kasnije su kružile glasine o sportašicinoj nevjeri. Nakon što su postali najomiljeniji par u bivšoj Jugoslaviji, svoju su ljubav konzumirali u braku. Početkom siječnja 1965. godine postali su roditelji, rođenjem kćeri Gordane. Njihov zajednički život u javnosti je prikazivan kao savršen, no kada se skrene pažnja, ogolili su se mnogi problemi. Šuškanja o Radmilovoj aferi s Leposavom Jankov nastavila su eskalirati.

 


Moja prošlost s Radmilom sada se čini kao daleka uspomena. Kad smo bili mladi, prije nego što se on oženio Silvanom , bilo nam je zabavno zajedno. Izgubili smo kontakt deset godina, dok se oboje nismo našli usred razvoda; on je bio pred prekidom braka, a ja sam upravo izašla iz jednog. Tako je počela naša veza koja je trajala više od tri godine. Jesmo li doživjeli veliku ljubav? Svaki vikend sam letio u Offenbach da ga vidim kad je počeo raditi kao trener u Njemačkoj. Silvana, međutim, nije željela razvod i saznala je za nas, zbog čega me je maltretirala. Iako sam bila razvedena, i dalje sam živjela s bivšim mužem u istom stanu, ali u različitim sobama. Na moj rođendan upala je Silvana i počela me napadati čupajući me za kosu, grebajući lice i udarajući me. Bivši muž me jedva odbranio – prepričala je Leposava u poznim godinama za magazin “Lena”.

Silvanu je preplavio snažan osjećaj bijesa s kojim se nije mogla nositi.Nakon što sam s Radmilom proslavila rođendan, vratili smo se u moju kuću da bi nas dočekao Zlatan Ilić koji nas je obavijestio da Silvana čeka od 11 sati i prijeti mi da će me ozlijediti. Na to je Radmilo okrenuo auto i odvezao se u Dubljansku ulicu gdje Ilić stanuje, a nas troje smo se okupili. Nakon razgovora o situaciji složili smo se da se ipak vratim u stan na spavanje. No, dok smo parkirali ispred moje kuće, naglo se pojavio Silvanin “capri” i gurnuo naš auto. Radmilo je brzo izašao iz vozila kako bi procijenio situaciju, ali se suočio s bijesnom Silvanom koja je ušla u automobil kroz vrata pored volana, a sva ostala vrata su bila zaključana. Silvana je vrisnula da mi namjerava iskopati oči, zbog čega sam okrenuo glavu i pokrio oči jednom rukom, dok su mi drugu ruku čvrsto držali. Zlatan Ilić je pogrešno povjerovao da je to Silvanina ruka i čvrsto ju je držao, a ona me čupala za kosu. Radmilo ju je pokušao izvući iz vozila, ali se ona grčevito uhvatila za njega. Pera Milenković je intervenirao i na silu odvukao Radmila, što je trajalo nekoliko minuta. Tokom ove svađe, Leposava se prisjeća da je pažnja svih bila usmjerena na nju.

Istragom je utvrđeno da je pjevačica ponovno krenuo u napad. Po mom dolasku u bolnicu Dragiša Mišović obavljen je detaljan pregled kako bi se dijagnostikovale moje povrede. Jednom me prilikom, dok sam bila na ulici, opet fizički ozlijedila. Radmilo je bio prisutan ovoj svađi. Unatoč mojoj odluci da podignem tužbu, Radmilo je stao na njezinu stranu i slučaj je na kraju ostao neriješen. S vremenom su se pomirili, a ja sam se odlučila ponovno udati za svog muža. Zajedno smo imali sina koji je, nažalost, preminuo u 23. godini. U Amsterdamu sam primio vijest o Silvaninoj smrti. Bio sam svladan tugom i plakao sam zbog njenog gubitka. Važno je napomenuti da nisam gajila nikakvu zlu volju prema njoj – pojasnila je Leposava. Njihova veza trajala je tri i pol godine, a ona mu se uporno rugala. Iako joj je priskrbljivao svu zaradu, ne štedeći ni dinara za vlastiti dom, ostao je privržen. Razumljivo, njezino trenutno kajanje što ga je izgubila ne iznenađuje. Tijekom sudskog postupka moj suprug je posvjedočio da je imala podršku ne samo njega, već i supruga i zajedničkog prijatelja. Silvana je izgubila ubrzo život u saobraćajnoj nesreći.