Avramović je već bio poznato ime košarkaškoj zajednici u Srbiji i prije nego što je postao omiljeni igrač u momčadi Svetislava Pešića. U Čačku su ga, zapravo, znali gotovo svi, od starijih mještana do srednjoškolaca. To je bilo zato što je dane provodio igrajući košarku u školskom dvorištu ili u gimnaziji, bruseći svoje vještine i usavršavajući udarce. Njegov talent na terenu bio je široko cijenjen u zemlji. Tek kad se prvi put preselio u inozemstvo, njegove su vještine bile prepoznate u većoj mjeri.

Podvizi koje je ostvario u finalu Mundobasketa protiv Njemačke nisu bili netipični za Aleksu Avramovića, koji je kao član čačanskog Borca redovito dominirao superligaškim parketima Košarkaške lige Srbije. Njegova sposobnost postizanja 40 poena u jednom dahu bila je dobro poznata činjenica među njegovim protivnicima. Unatoč uspjehu na terenu, Aleksin privatni život jednako je ispunjen kao što je on sretno oženjen. On je jedan od mnogih proslavljenih heroja Svjetskog prvenstva u košarci i postao je viralna senzacija na društvenim mrežama. O njegovoj sveopćoj popularnosti svjedoče i gromoglasne ovacije koje je doživio nakon pojavljivanja na balkonu gradske vijećnice tijekom svečanog dočeka.

Zapažena je njegova prisutnost u reprezentaciji, ali nikad u glavnoj ulozi. Sve do posljednjeg Mundobasketa stekao je široko priznanje. Odjednom mu je popularnost naglo porasla, a s njom i znatiželjno zanimanje za osobni život ovog odlučnog igrača. Aleksa najveću podršku nalazi u supruzi Teodori, koja kao i on dolazi iz grada smještenog na Zapadnoj Moravi. Teodora je diplomirala primijenjenu umjetnost, a svoju karijeru posvetila je području dizajna interijera. Nadalje, ona je predana zagovornica košarkaša u usponu.

S entuzijazmom ga podržava svaku priliku koju dobije, navijajući za njega s tribina. Dugogodišnja su vezana veza koja je kulminirala sudbonosnom odlukom da izreknu “da” prošle jeseni u rodnom Čačku. Ceremonija vjenčanja svojim je očaravajućim ambijentom podsjećala na knjigu priča. Simpatična mladenka Teodora bila je ukrašena u prekrasnoj haljini dizajnerice Nine Rajak. U ovoj elegantnoj i sofisticiranoj haljini izgledala je poput kraljevske obitelji, poput princeze.