Duboka privrženost Nikole Jokića rodnom Somboru očituje se u tome kako odabire provoditi pauze od košarke. Vraća se u mjesto gdje je odrastao i gdje se nalazi obiteljska kuća, pokazujući svoju privrženost svojim najmilijima. Jasno je da njeguje uspomene na ugodno i bezbrižno djetinjstvo u Somboru. Imali smo priliku vidjeti više puta kako se dobro zabavlja u svom rodnom gradu ovog ljeta.

U početku je Nikola Jokić stanovao na četvrtom katu zgrade koja se nalazila u ovoj blizini. Naknadno su se njegovi roditelji preselili u stambeno naselje koje se sastoji od dva stana, gdje trenutno žive. Košarkaš, kao i njegova braća i sestra Nemanja i Strahinja, gaje uspomene na dom iz djetinjstva. Proslavljeni košarkaš gradi raskošan kompleks na golemom zemljištu udaljenom svega kilometar. Imanje se sastoji od pet velikih kuća koje pružaju dovoljno prostora za njegovu obitelj, uključujući njegove roditelje Mikolu i Nataliju, kao i njegovu braću i sestre Strahinju i Nemanju. Unatoč tome, obiteljska rezidencija Nikole Jokića u njegovom rodnom gradu ne propušta u njemu najdublje emocije i mjesto je koje ne prestaje posjećivati.

U jednom intervjuu Jokićev susjed otkrio je da je on značajno uložio kako u svoj dom, tako i u domove svojih roditelja. Zapravo, on je kupio njihova prijašnja imanja i pripadajuće zemljište. Osim toga, jako se brine da uzdržava članove svoje obitelji kad god za to ima sredstava i mogućnosti, pružajući značajnu pomoć.

Spomenuta žena komentirala je kako obitelj živi skladno unatoč prošlom nedostatku sredstava. Iako nema saznanja iz prve ruke o njihovim okolnostima, očito je da sada uživaju u boljim životnim uvjetima jer ih uspješni sportaš Nikola Jokić može priskrbiti. Napomenula je kako je i sam Jokić živio skromno kao i sva druga djeca iz njegove škole, što je jedan od razloga zašto je posvećen pomaganju ne samo svojoj obitelji, već i drugoj djeci.