Jeniz Ričard, Tiktokerka porijeklom iz Kanade, nedavno je podijelila video u kojem otkriva insajderske savjete i trikove koje je stekla tijekom nekoliko godina rada u ugostiteljstvu. Video je brzo stekao ogromnu popularnost na raznim platformama društvenih medija, izazvavši reakcije čuđenja i zgražanja gledatelja. Mnogi nisu mogli da vjeruju da je istina ono što je rekla.

U svom videu s uputama, započela je savjetujući svoje gledatelje da ne leže na deki prostrtoj preko kreveta. To je zato što se ne pere tako često kao posteljina. Prije nekoliko godina bila sam zaposlena u hotelu i imam neka insajderska saznanja koja možda niste svjesni. Nije uobičajena praksa da hoteli peru prekrivač nakon svake odjave gosta. Šokantno, ovo se događa samo jednom godišnje. Kao mjera predostrožnosti, izričito se savjetuje da uklonite prekrivač umjesto da ležite na njemu.

 

Prema njenim riječima, preporučljivo je suzdržati se od konzumiranja bilo kakvih pića iz čaša koje se nalaze u sobama. Naime, uobičajeno je da sobe budu opremljene bocom pitke vode i pripadajućim čašama. Ipak, preporučljivo je ne piti iz njih, jer se često ne mijenjaju osim ako je vidljivo da ih je prethodni gost koristio. Stoga, čak i ako se čaše čine čistima, preporučuje se biti oprezan i izbjegavati piti iz njih.

Ona također savjetuje da ne hodate bosi po tepihu. Unatoč redovitom usisavanju, dubinsko čišćenje je rijetkost. No, govornia ističe i neke povoljne karakteristike hotela. U video izjavi,  navodi da hoteli mogu ponuditi poticaje kao što su besplatne nadogradnje ili apartmani u zamjenu za dostupne sobe. Osim toga, neki hoteli imaju politiku “100% zadovoljstva”, što znači da gosti mogu prijaviti svako nezadovoljstvo upravitelju i da se njihova zabrinutost riješi. Ako ne možete doći na vrijeme na doručak, osoblje je spremno ponuditi rješenje. Posljednji prijedlog je da od osoblja zatražite paket obroka koji možete pripremiti i ponijeti sa sobom na put. Snimka o kojoj je riječ izmamila je reakcije i drugih koji su radili ili rade u hotelima. Neki od njih izjavili su da se prekrivači u njihovim hotelima redovito peru, dok su drugi naveli da znaju za određene restorane u kojima to nije uobičajeno.