Ona je jedna od najpoznatijih pjevačica narodne muzike u regiji. Proslavljena pjevačica Vera Matović uz impresivne uspjehe u karijeri s ponosom može reći da iza sebe ima jedan od najdugovječnijih brakova u javnosti.Veru Matović cijeli je život pratio harmonikaš Ratomir Raća Matović, a radost roditeljstva doživjeli su kao vrhunac svoje ljubavi. Vera Matović ispričala je kako je jednom prilikom počela njihova ljubav.

Tada sam se prezivala  Ostojić, a kako je to bilo jedno kućanstvo, moj brat  i ja smo zajedno nastupali a on je je tu naknadu donio kući. Kasnije je moj sadašnji suprug pitao mog brata zašto mi nije dodijelio pola napojnice kako bih mogla kupiti odjeću, obuću i čarape. Od tog trenutka moj je brat počeo dijeliti dio napojnice sa mnom. Veru Matović supružnik je osvojio malim gestama i pažnjom, što je pomoglo da se od samog početka njeguje temelj privrženosti, poštovanja i ljubavi.

Kao što je Vera Matović već rekla, suprug joj je najveći poticaj i pomoć u životu. Osim toga, jako je ponosna na svoju djecu. U početku sam sumnjala da ću se udati za njega. Međutim, kako smo se bolje upoznavali, razvila sam osjećaje prema njemu. On je postao moja stijena, pružajući mi nepokolebljivu podršku kroz cijeli život. Putovala sam u Australiju dok sam bila u trećem mjesecu trudnoće, ali biti s osobom koju voliš čini svaku prepreku savladivom. Unatoč našim strahovima za našu djecu, morala sam raditi u Njemačkoj za vrijeme bombardiranja. Savjetovao sam mu da kupi dječje igračke i slike u Čačku, a on je poslušao moj prijedlog. No, s vremenom me prestao pratiti na mojim putovanjima, što mi je činilo nevjerojatan izazov, a najviše su u tom razdoblju ispaštala naša djeca.

Vrijedi napomenuti da se rezidencija Vere Matović nalazi u bogatom predgrađu Dedinja, a šuška se da je procijenjena na četiri milijuna eura. Vila predstavljena u emisiji poznata je kao jedna od najskupljih na tom području, a njezina vlasnica, folk pjevačica, odlučila je zadržati njezine specifičnosti obavijene velom tajne. Priča se da su i ona i njezin suprug izuzetno bogati i da se mogu pohvaliti impresivnom zbirkom umjetnina.