Odsutnost određenih pojedinaca može ostaviti dubok i trajan dojam. Čak i kada nam nisu osobito bliski, može proći dosta vremena da se pomirimo s njihovim odlaskom. Jelena Đoković duboko je pogođena neočekivanom smrću glumca Matthewa Perija. Vijest o njegovoj smrti je u nedelju obišla cijelu planetu.

Neočekivani gubitak poznatog glumca Chandlera iz omiljenog sitkoma “Prijatelji” šokirao je cijeli svijet. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u jacuzziju u njegovoj rezidenciji u Los Angelesu, a prva istraživanja sugeriraju da se možda utopio. Prijavljeno je i prisustvo tableta u blizini njegova tijela koje su mogle pridonijeti njegovoj smrti. Nakon smrti glumca brojne su se ugledne osobe opraštale od njega pozivajući se na njegovu autobiografiju. U ovom književnom djelu glumac je progovorio o svojoj dugotrajnoj i mukotrpnoj borbi s ovisnošću o drogama i alkoholu, koja je trajala 27 godina. To se na kraju pokazalo kao pad njegove egzistencije.

Na svom Instagram profilu supruga Novaka Đokovića podijelila je nekoliko stranica iz Perijeve knjige. Tijekom ranih godina dobivao je lijekove koji su mu mijenjali stanje svijesti, au odrasloj dobi nastavio je s drogama. Često se kaže da naša iskustva iz djetinjstva oblikuju ono što postajemo odrasli, a njegovo djetinjstvo bilo je obilježeno osjećajem zapostavljenosti i napuštenosti, iako on svoje roditelje ne smatra odgovornima. Značajan dio svog bogatstva posvetio je terapiji i programima detoksikacije u nastojanju da razumije i nadvlada svoje probleme. Unatoč svojim naporima, nikada nije istinski osjetio pripadnost niti shvatio vlastiti identitet. Jelena toplo preporučuje čitanje ove knjige, budući da je mjesecima oduševljena njome. U knjizi su izvaci iz Perinih osobnih iskustava koje je Jelena podvukla crvenom bojom.

Srce me boli za njim. Unatoč golemoj boli koju je pretrpio tijekom odrastanja, dao je sve od sebe i to je za svaku pohvalu. Početkom ove godine pročitala sam njegovu knjigu i saznao za stalnu prisutnost boli i smrti u njegovom životu. Obeshrabrujuća je spoznaja da je toliko mnogo talentiranih komičara unijelo radost u naše živote dok su se potajno borili s unutarnjim nemirom. Sve je to previše. Zauvijek će imati mjesto u mom domu iu mojim svakodnevnim mislima, kao i zadnjih petnaest godina. Počivaj u miru, napisala je Jelena Đoković.

Oglasi - Advertisement