U kineskoj mitologiji vjeruje se da oblik pupka ima značaj u predviđanju broja djece koju ćete imati i dužinu vaših života.

Istaknuti pupak

Projekcija pupka prema van simbolizira asertivne i otvorene aspekte pozitivne osobnosti. Posjedujete odlučnu prirodu i spremni ste uložiti velike napore kako biste ostvarili svoje želje.

Vaša uvjerenja imaju veliki značaj i vi ostajete postojani u njima. Iako može proći neko vrijeme da otkrijete savršenog suputnika, nakon što to učinite, veza će biti postojana i dugotrajna. Prosječni životni vijek je oko 72 godine.

Okrugao i dubok pupak

Osobe s dubokim pupkom obično se karakteriziraju kao skromne i suzdržane osobe koje posjeduju suosjećajnu prirodu. Radije ne opterećuju druge svojim osobnim poteškoćama. Prosječni životni vijek iznosi oko 81 godinu.

Vertikalni pupak

Vjeruje se da ovakav pupak ukazuje na to da njegov vlasnik posjeduje emotivnu stabilnost, velikodušnost i samopouzdanje. Prosječni životni vijek je oko 75 godina.

Horizontalni pupak

Tipična manifestacija ove vrste pupka je ona koja se proteže preko cijele trbušne regije, navodno predstavljajući zamršenu i sentimentalnu prirodu. Ove osobe imaju tendenciju da budu oprezne kada se radi o povjerenju u druge, ali kada to povjerenje razviju, ono rezultira dubokom i značajnom vezom. Prosječni životni vijek je oko 68 godina.

Plitak i neravan pupak

Izraziti oblik predstavlja vlasnikov jedinstveni karakter, karakteriziran nepredvidivim promjenama raspoloženja i intenzivnim emocijama. Prosječni životni vijek je oko 70 godina.