Nakon tragičnih događaja koji su doveli do smrti Nizame Hećimović, nevjenčane supruge Nermina Sulejmanovića (35),  pojavila se njena posljednja objava na društvenim mrežama koja je bila usmjerena prema maloj kćerkici. Unatoč strahu koji ju je mučio u posljednjim trenucima, Nizama se nadala u prosperitetnu budućnost svog djeteta. Njezina ljubav i odanost kćeri bila je nepokolebljiva do samog kraja.

Nizama je napisala posvetu svom djetetu koja glasi: “Dolazak bebe će nedvojbeno utjecati na nečiji život na različite načine. Ljubav će ojačati, dani će se činiti kraćim, noći će se činiti dužima, novac će imati manje značaja, dom će biti ispunjena s više radosti, odjeća bi mogla postati istrošenija, sjećanja na prošlost polako će nestati i pojavit će se novi osjećaj svrhe za budućnost. Nizama se nadala najboljem za svoje dijete.

Bitno je napomenuti da je Nermin Sulejmanović već ranije prijavljivan nadležnim tijelima zbog nasilja u obitelji prije nego što je izvršio trostruko ubistvo počevši od svoje nevjenčane partnerice Nizame Hećimović. Riječ je o prijavi o slučaju nasilja. Međutim, mora se primijetiti da su prednosti zakona dosljedno iskorištavane, što znači da su dokazi vezani uz obiteljsko zlostavljanje zanemareni. U pitanju je osoba koja je ranije bila kriminalna osoba i dobro je poznata i policiji i tužiteljstvu. Ove detalje medijima je prenio Admir Arnautović, glasnogovornik tuzlanskog Tužilaštva. U mjestu Sibovac, koje se nalazi kod Gradačca, dogodio se tragičan incident u kojem je muškarac lišio života svoju suprugu. Jezivi čin dogodio se ispred njihove vikendice, a njihova kći ostala je u šoku dok je ležala u lokvi majčine krvi i plakala. Snimajući svoju partnericu, koja nije bila u vjenčanom braku sa njim i koja ga je napustila, Sulejmanović je prvo zvjerski pretukao a onda izvadio vatreno oružje i smrtno je ustrijelio.

Nakon gledanja sada uklonjenog videa, postalo je vidljivo da se dotični muškarac sukobio sa ženom na uznemirujući način. Pitao ju je zašto ga je prijavila nadležnima, na što je ona odgovorila da je to učinila iz straha za vlastitu sigurnost i sigurnost svog djeteta. Teškom mukom izrazila je strah i za sebe i za svoje dijete prije nego što joj je hladnokrvni ubojica nemilosrdno pucao u glavu. Nermin je počinio gnusni zločin tako što je nasilno napao i na kraju lišio života svoju nevjenčanu partnericu. Šokantno, ovo nije bio kraj njegovog divljanja, jer je nastavio da oduzima živote dvojcu oca i sina, obojica turske nacionalnosti: Džengiz Onder i Džengiz Denis. U njegovom nasilničkom ispadu tragično je stradala i supruga bivše Nerminove žrtve, koja je sada u kritičnom stanju i nalazi se na liječenju na Klinici za anesteziologiju i reanimaciju u Tuzli.

 

U pucnjavi su povrijeđeni građanin Nedim Pamuković i policajac Husein Kotorić. Nakon liječničke pomoći u obližnjoj bolnici, Kotorić je otpušten i pušten mu je da nastavi svoj oporavak kod kuće. Nakon što je njegov gnusni zločin javno objavljen na Instagramu, Sulejmanović je pobjegao predstavnicima zakona i nastavio s nedopuštenim radnjama. Na kraju je uzeo stvari u svoje ruke i sam sebi presudio. Djevojčica je tako ostala siroče bez ijednog roditelja.