Iako je Nataša Kojić prije petnaestak godina otišla iz Srbije, njezina egzistencija ostala je predmetom fascinacije društvene zajednice. Jedan od faktora koji je pridonio ovoj intrigi je i činjenica da se nikada nije vratila u Beograd, gdje joj žive roditelji i brat. Za razjašnjenje ove okolnosti predlagana su različita objašnjenja. Prije odlaska u SAD, u Srbiji je počela pjevačkiu karijeru poput svog oca i završila snimanje tri albuma. Tijekom intervjua prije odlaska, otkrila je da je dobila stipendiju za Berklee College of Music, gdje će nastaviti studij.


Uz izniman akademski uspjeh, sada je prešla u skladanje glazbe za televizijske serije i filmove. Njezine skladbe mogu se čuti u raznim projektima, pa tako iu horor filmu Coven, otkrio  je njen poznanik. Navedeni razlog njezine odsutnosti u Beogradu, te posljedične nemogućnosti posjeta roditeljima, jest zadržavanje statusa tražitelja azila u zemlji u kojoj se nada pronaći utočište. To implicira da bi, ako bi otišla iz Amerike, izgubila svaku mogućnost povratka. S druge strane, pojavili su se i izvještaji o tome da Dragan i Olja ne odobravaju emotivnu odluku svoje kćeri. Navodno je bila u dugogodišnjoj vezi s glazbenikom Azijom Kajlsom, koji je bio tamnije puti i bio je dvanaest godina stariji od nje.

Prema izvješćima domaćih medija, spominjalo se da je tvrdila da je lezbijka kako bi, na nečiju sugestiju, pribavila potrebnu dokumentaciju. To je zbog činjenice da u Srbiji, za razliku od SAD-a, istospolni brakovi nisu zakonski priznati, što se u američkom društvu doživljava kao oblik diskriminacije. Prema glasinama, Natašinu je obitelj toliko razbjesnio njezin navodni postupak da su donijeli drastičnu odluku o potpunom prekidu veze s njom.

Unatoč tome, kako se Nataša Kojić bliži svom skorom četrdesetom rođendanu, koji će obilježiti nadolazećeg ljeta, djeluje osjetno promijenjeno u odnosu na raniji period. Nakon estetskih zahvata, žena koja je nekoć imala plavu kosu odlučila je promijeniti izgled i postala brineta. Osim toga, posvetila se dovođenju svog tijela u formu, što je rezultiralo zamjetnim transformacijama.