Danas je jedna od najpopularnijih pop pjevačica u regijii svaka njena pjesma je veliki hit. Prije nekoliko godina Marija Šerifović je nabavila stanove u glavnom gradu i Americi. Unatoč tome, pjevačicu na društvenim mrežama uglavnom viđamo iz njenog novobeogradskog stana, te nam tako dočarali njezino primarno mjesto stanovanja. Sa svojim modernim uređenjem i minimalističkim dizajnom, ovaj je stan nedvojbeno sve što je Marija zamišljala kao dijete.

Zdanje u Kragujevcu, koje je pjevačici služilo kao dom u djetinjstvu, daleko je od raskoši u kojoj ona sada uživa. Ipak, zgrada posjeduje primamljivu kvalitetu kojoj se praktički ne može odoljeti. Marijino djetinjstvo bilo je bezbrižno i stresno, a najljepše sjećanje na mjesto i njegovu urbanu jezgru ostalo joj je vrijeme provedeno s bakom Draginjom. Marija Šerifović jednom je podijelila osobno i dragocjeno sjećanje na zelenu zgradu, svoju baku Draginju i sebe. U tom sjećanju okupljeni su oko male peći dok joj baka navečer peče kruh. Zajedno uživaju u ovom obroku dok gledaju film “Sretni ljudi”. Mariji je ta uspomena najvrjednija i nezamjenjiva jer budi snažne emocije koje će zauvijek njegovati.

Prilikom posjete kvartu iz djetinjstva Marije Šerifović, ekipa Blic TV-a razgovarala je s raznim osobama koje su imale samo pohvale za poznatu pjevačicu. Među ispitanima je i Marijina bivša učiteljica Miljana Miletić. Tijekom razgovora isplivali su detalji o Marijinu ponašanju kao studentici i društvu koje je pravila dok je bila kod kuće.Miljana Miletić je ekipi “Metar moga sela” prenijela da je tokom sedmog i osmog razreda imala osjećaj nedostatka, posebno kada je u pitanju majka.

Prema riječima učiteljice, imala je neka iskustva sa svojom majkom koja su jasno pokazala da postoje problemi unutar njihove obitelji. Njezina je majka bila svjesna tih problema i to ju je jako pogodilo. Marija je odrasla u srcu grada i pohađanje ove škole za nju je imalo veliki značaj. To je bilo zbog činjenice da su njezini roditelji često bili odsutni, zaokupljeni svojim poslom, pa se uvelike oslanjala na podršku bake i djeda. Tijekom godina obrazovanja bila je pod brigom svog voljenog ujaka koji je odigrao značajnu ulogu u njezinom akademskom uspjehu. Može se reći da su njezine najprosperitetnije obrazovne faze bile u razdoblju kada joj je ujak pružao brigu i podršku.