Na zemunskom sportskom aerodromu 13. maj u utorak, 5. marta, bit će obilježen 15. rođendan Andrije Čikića, koji je tragično izgubio život 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Kao što je planirao prošle godine, njegov će rođendan se radosno obilježiti uz nazočnost njegove porodice, učenika i prijatelja. Na svom Facebook profilu majka Suzana Stanković Čikić oglasila se objavom koja je mnoge šokirala.

U skladu s našim zajedničkim planovima i željama, voljeni moji, uvjeravam vas da će se sve odvijati onako kako ste željeli. I pogodite šta? Spremam vam divno iznenađenje! Međutim, u ovom trenutku to ne mogu otkriti, jer ako to učinim, više neće sadržavati element iznenađenja. Voli te tvoja mama beskrajno!!

Među onima koji su u tragičnom masakru ubijeni, jedna od žrtava je i Andrija Čikić. Uz izvanredne vještine mladog pijanista i skladatelja, Andrijini roditelji s ponosom dijele njegove pjesme na raznim platformama društvenih medija, osiguravajući da identitet njihova sina bude prepoznat i slavljen.

“Uprkos prostranosti našeg stana i činjenici da svako od nas ima svoju sobu, nikada se nismo istinski razdvojili. Čak i kada je jedno od nas zauzeto svojim osobnim prostorom, vrata ostaju otvorena, potičući osjećaj zajedništva. Naš zajednički dnevni boravak je srce našeg doma u kojem smo provodili većinu vremena. – rekao je otac dječaka.”