Zdravstveni radnici preporučuju konzumaciju ove vrste ribe najmanje dva puta svakih sedam dana. Skuša je poznata po svom posebnom i pikantnom okusu i smatra se jednom od najhranjivijih dostupnih riba. Ova vrsta ribe izrazito je bogata proteinima, kao i mnoštvom vitamina poput B2, B3, B6 i B12. Osim toga, skuša je posebno izvanredan izvor vitamina D koji je ključan za održavanje dobrog zdravlja.

Skuša je klasificirana kao masna riba i obiluje omega-3 masnim kiselinama. Osim toga, odličan je izvor minerala uključujući bakar, selen i jod. Kako bismo održali optimalno zdravlje srca i mozga, ključno je unositi dovoljnu količinu određenih masnoća. Konzumacija 85 grama skuše dovoljna je za preporučeni dnevni unos od 1000 miligrama omega-3 masnih kiselina.

Studije pokazuju da osobe koje često konzumiraju skušu imaju smanjen krvni tlak i razinu kolesterola. Kao posljedica toga, manje je naslaga plaka u arterijama, što rezultira smanjenim opterećenjem srca u procesu pumpanja krvi. Skuša je bogat izvor omega-3 masnih kiselina, posebice DHA, koje su ključne za rast i razvoj mozga. Oni reguliraju izlučivanje esencijalnih kemijskih spojeva koji olakšavaju njegovo funkcioniranje. Iz tog razloga, pojedincima koji se bore s problemima mentalnog zdravlja poput depresije i srodnih stanja često se savjetuje da uvrste omega-3 u svoju prehranu.

Poznato je da je skuša korisna za zdravlje kostiju zbog visokog sadržaja vitamina D. Dodatno, bakar i selen, koji su također prisutni u skuši, igraju značajnu ulogu u održavanju gustoće kostiju. Liječnici predlažu da bi pojedinci trebali konzumirati masnu ribu najmanje dva puta u razmaku od tjedan dana. Ova klasifikacija obuhvaća tunu i losos, koji nažalost koštaju deset puta više od skuše. Zato je upravo ova vrsta ribe idealna za naše zdravlje a ne košta puno.