U našoj zemlji postoje brojni običaji što se smatra nepriličnim. Mnogi od nas upoznati su s nekim od ovih običaja i pridržavaju ih se kako bi spriječili bilo kakvu nenamjernu štetu. Ti običaji se razlikuju od mjesta do mjesta ali ih se dosta ljudi pridržava. U posljednjim godinama i drevna kineska filozofija Feng šui zadobja sve veći broj poklonika a ona se odnosi na pozitivni energiju života i načine kako da se ona privuče.

Načela feng shuija kažu da svi predmeti posjeduju energiju, a posjedujući ih u svom domu tu energiju prenosimo na svoju okolinu. Stoga se savjetuje da budemo oprezni u odabiru onoga što ćemo unijeti u svoj dom i koje ćemo darove prihvatiti i zadržati, tvrde Feng Shui stručnjaci. Vjeruje se da je najštetnije unijeti u svoj dom dar zlonamjerne i zavidne osobe. Razlog tome je vjerovanje da takav predmet može brzo potaknuti svađe, bolesti, pa čak i razvode ukućana.

Općeprihvaćena uvjerenja pokazuju da su pojedinci koji gaje osjećaje zavisti prema vašem uspjehu, obiteljskom životu ili poslu često ti koji će vam dati dar. Kaže se da se negativna energija darivatelja isprepleće s darom i da ta energija izvire iz udaljenog kutka u vašem domu, iako značajnom snagom.

 

Ako osjetite nelagodu prilikom darivanja ili jednostavnog boravka u blizini određenog dara, preporučuje se da ga bez oklijevanja odbacite. Izbjegavajte ga skladištiti na tavanima, podrumima ili sličnim mjestima i pravilno ga zbrinite. Neki bi mogli predložiti spaljivanje predmeta kao sredstvo za odlaganje. Uglavnom vjerujte svome osjećaju i intuiciji i prema njima i postupite.