Ne može se poreći da internet obiluje ogromnom lepezom sadržaja. Ipak, očigledno je da nas najviše fasciniraju svježe misterije i neotkrivene tajne. Korisnici često dijele svoja iskustva  a neka od njih privuku veliku pažnju. Jedna takva priča koja je stalno sticala popularnost vrti se oko osobe iz Australije koja je postavila neobičnu sliku na onlajn platformu “Reddit”. Slika prikazuje nenormalnu jamu na koju je osoba naišla u svom dvorištu.

Nakon otkrića, izazvalo je značajno interesovanje i ispitivanje. Shodno tome, nakon što su primili upozorenja od profesionalaca, veliki broj pojedinaca je preduzeo preventivne radnje kao što su utvrđivanje svojih domova i obezbjeđivanje ulaza. Tokom rutinskog vrtlarstva, Ozzy je naišao na mali otvor koji je bio otprilike veličine novčića. Nesiguran o važnosti rupe, Ozzy je tražio smjernice na internetu.

Na Redditu, korisnik je postavio pitanje: “Šta se može naći u Adelaideu?” Korisnik živi u gradu. Nakon nekog vremena javili su se neki ljudi koji su izjavili da je pauk vratar najvjerovatnije odgovoran za incident koji se dogodio. Prema Daily Mailu, Australijski muzej je dao svoju perspektivu, ukazujući da je odsustvo stvarnih “vrata” iznad otvora tipično za ovu konkretnu vrstu. Pauci čuvari imaju tendenciju da ostanu pod zemljom u svojim jazbinama, koje štite koristeći lišće ili štapove raspoređene u improvizovana “vrata” kako bi izbjegli potencijalne grabežljivce.

Brojni korisnici Reddita podijelili su svoja razmišljanja i lična iskustva u vezi s neobičnim stvorenjima nakon njihovog otkrića. Prikazana slika ima upadljivu sličnost sa nekoliko udubljenja prisutnih u parku preko puta mog prebivališta. Ove jedinstvene šupljine su dom isključivo paucima koji štite vrata. Nakon što sam pregledao različite komentare na ovoj temi, bio sam zapanjen nesvjesnošću pojedinaca koji se mogu udobno zavaliti na travu, a da ne shvaćaju jezivih puzava koji vrebaju ispod njih. Pauci čuvari vrata obično hvataju male insekte kao što su moljci, skakavci i cvrčci koje uhvate u zamku. Njihov otrov nije štetan za ljude, što znači da bi, ako bi neko bio ugrizen, osjetio samo blagu bol ili otok.