Ljiljana Žikić Karađorđević bila je dama čije je prisustvo mnoge muškarce ostavljalo bez daha. Njezin izvanredan izgled, zajedno s nepokolebljivom hrabrošću i neustrašivim stavom, izazivao je strahopoštovanje. Ona je svojim životom branila Kosovo i čak je proglašena najljepšom djevojkom bivše Jugoslavije. Oni koji su poznavali Ljilju potvrdili su njezinu neodoljivu karizmu i neukrotivu energiju kojoj nitko nije mogao odoljeti. Unatoč nedostatku informacija koje se odnose na njezin osobni život, javnost je stalno bila opčinjena romantičnim vezama u koje je bila uključena. Posebno su zanimljive romantične zavrzlame u koje se upustila s princem Tomislavom.

Dok je javnost i dalje opčinjena njezinim romantičnim vezama, njezin osobni život i dalje je obavijen misterijom i tajnom.Kao jedno od troje dece, rođena je 9. marta 1957. godine u Kragujevcu od oca Živka Đogovića, hercegovačkog vozača, i majke Milice iz sela Žabara kod Topole. U mladosti je pohađala glazbenu i baletnu školu te aktivno sudjelovala u kazalištu “Joakim Vujić” u Kragujevcu.Nakon razvoda roditelja, Ljiljana se sa majkom, bratom i sestrom preselila u selo Žabare. Budući da ih je otac napustio, Ljiljana, koja je bila poznata po zalaganju za pravdu, odbila je zadržati očevo prezime Đogović. Umjesto toga, uzela je majčino djevojačko prezime Žikić i dodala prezime svoje bake po majci Manojlović u čast prerano preminule bake. Nakon završenog studija na Fakultetu organizacijskih znanosti u Beogradu diplomirao je i stekao zvanje. Godine 1978. okrunjena je za Miss SR Srbije, a iako je te iste godine bila i finalistica izbora za “Miss Jugoslavije”, bila je poznata kao otvorena i upadljivo lijepa. Njena karijera modela bila je u punom zamahu, a njena figura krasila je stranice brojnih časopisa širom SFRJ.Tijekom ranih 1980-ih otisnula se u svijet filma i preuzela male, nenajavljene uloge u raznim produkcijama kao što su “Nije Nego”, “Tigar”, “Balkan Express” i “Grlom u jagode”, u kojem se pojavila gola.

U početku vođena snažnom težnjom da snimi ploču, s vremenom je otkrila svoj talent za pisanje poezije. Njena debitantska kompilacija pjesama pod nazivom “Tebi” nastala je iz te strasti. Nakon što se dva puta udavala i razvodila, sada je majka šestero djece. Njezina najmlađa kći Dina postala je poznato lice publike zahvaljujući pojavljivanjima u raznim reality TV programima. O romantičnoj vezi princa Tomislava Karađorđevića i Ljiljane kruže brojne priče i glasine, a sve one svjedoče o njezinoj izuzetnoj ljepoti. Prvi susret dogodio se 1993. godine u hramu Svetog Save na Vračaru. Godinu dana kasnije ponovno su se susreli u samostanu Milton u Torontu, gdje je Ljiljana potražila sestru Gordanu s namjerom da ondje stanuje. Njezinoj eteričnoj privlačnosti nije odolio ni princ Tomislav Karađorđević, osim toga malo se zna. Ljiljana je u Kanadi objavila kompilaciju pjesama za ljubavnu i dječju publiku. Nadalje, povezala se s izdavačkom kućom “Ambassadori mira” u SAD-u, te redovito svake godine sudjeluje na Festivalu pjesnika. Godine 1995., kada je čula za tešku bolest princa Tomislava, vratila se u Srbiju. Ljiljana priča da je njihova ljubavna priča počela u maju 1996. godine na Oplencu. Zajedno su živjeli godinu dana, a princ joj se povjerio da se namjerava razvesti od sadašnje supruge, princeze Linde. Kruže glasine da se par potajno zaručio 27. listopada 1996.

Ta je nagađanja svojedobno spominjao i princ Tomislav. Prema prinčevoj izjavi, postoji žena koja za sebe tvrdi da je “beogradska princeza” i uporno govori da će se udati za njega. “Beogradska princeza” poznata je kao pjesnikinja, a kada je princ shvatio da njihova veza postaje više od običnog druženja, morao ju je zamoliti da više ne dolazi u Topolu. Žena je poznata po pogrdnim komentarima o prinčevoj supruzi Lindi, pa čak ide toliko daleko da tvrdi da je ona princeza Karađorđević. Iako je potomak Karađorđevića, nije direktna loza od Karađorđa, već od njegovog brata. Kao takvi, princ i žena su u daljnjem srodstvu, a čak i da je želio, ne bi je mogao oženiti zbog zabrane pravoslavne crkve za takve brakove. Princ je bio izložen telefonskim pozivima žene koja ga je nazvala kukavicom.


Neočekivani rasplet događaja Ljiljana je pripisala onima iz prinčeva najužeg kruga. Dodatak Karađorđević uz njezino prezime izazvao je iznenađenje u njezinoj okolini. Postoje dvije verzije zašto je odlučila dodati ovo prezime; jedna tvrdi da je to zbog njezinog podrijetla, jer joj je daljnji rođak bio brat Karađorđa, dok druga sugerira da je to rezultat njezine ljubavi prema Tomislavu.Početkom 1997. Ljiljana odlazi s Oplenca i smješta se u svoj stan u Budimskoj 36 u Beogradu. Tijekom tog vremena uložila je svoje napore u pisanje poezije i proze. Uz to, započela je rad na romanu autobiografskog karaktera pod naslovom „Korijeni.Nakon početka NATO napada na SR Jugoslaviju, Ljiljana se 28. ožujka 1999. godine prijavila kao dragovoljac u Vojsku Jugoslavije. Kao pripadnik 125. motorizirane brigade život je izgubila 1. travnja 1999. godine. , izvodeći borbeno djelovanje u okolici Ljubenića kod Peći. U dobi od samo 42 godine Ljiljana je izgubila život u zasjedi albanskih terorista s još dvojicom vojnih osoba.