Željko Joksimović istaknuti je srpski glazbenik i skladatelj koji je dva puta predstavljao svoju zemlju na Eurosongu. Rođen je 20. travnja 1972. godine, a trenutno živi i radi u Beogradu. Joksimovićev otac porijeklom je s Uba, a majka Vesna iz Bijelog Polja. Ima mlađeg brata Aleksandra koji je glumac i devet godina mlađi od njega. Svoje formativne godine Joksimović je proveo u Valjevu, gdje je završio osnovnu i srednju školu uz paralelno pohađanje osnovne i srednje glazbene škole.

Joksimović je s dvanaest godina sudjelovao na glazbenom festivalu u Parizu i kući odnio nagradu za prvu harmoniku Europe. Njegov brat Saša Joksimović također je voditelj i glumac. Joksimović je najprije upisao odsjek za harmoniku u Podgorici prije nego što se prebacio na Fakultet glazbene umjetnosti u Beogradu, iako nije diplomirao. Vješto svira 14 glazbenih instrumenata, a uz materinski govori pet jezika: grčki, engleski, ruski, poljski i francuski. Željko je 1995. godine stupio u brak sa psihologinjom Vesnom Avramović. Iste godine dobili su kćer Minu. Međutim, njihova zajednica je bila kratka i na kraju su se razveli. Unatoč tome, zadržali su prijateljski odnos kao bivši partneri. On sa voditeljkom Jovanom Joksimović ima još troje djece.

Mina Joksimović, kćerka Željka Joksimovića iz prethodnog braka, ima zanosnu ljepotu koja ne prestaje da osvaja okolinu. Njezin upečatljiv izgled nerijetko postaje žarište interesa kako domaćih online portala, tako i društvenih mreža. Međutim, Minina postignuća nadilaze njezin fizički izgled i ona ima više razloga za ponos osim svojim izgledom. Prema izvješćima, ova odlučna žena želi postići istu razinu slave kao njezin slavni otac. Umjesto da gubi vrijeme, posvetila se svom obrazovanju i školovanju, kojemu pristupa s lakoćom.

Njezina želja da razvije svoje prirodne glazbene sposobnosti, koje je vjerojatno prenijela od oca, navela ju je da nastavi studij u tom području. Nakon završenog studija na FMU, kći Željka Joksimovića ekspresno je upisala magistarski studij kako bi dodatno proširila svoje znanje i stručnost. Na platformi društvenih mreža “Instagram” nedavno je objavila da je njezina potraga za visokim obrazovanjem pri kraju. Njezina je objava prikupila mnoštvo pohvala njezinih pratitelja, prijatelja, pa čak i kolega njezina oca. Moj posljednji magistarski ispit je završen, a sada mi ostaje još samo malo – ponosno je napisala Mina, nesumnjivo neizmjerno obradovavši svog oca, čije je srce nadimalo ponos zbog njenog uspjeha.

Oglasi - Advertisement