Iako danas ima dosta bogatih na estradi, nisu svi imali lijepo djetinjstvo. Amel Ćeman Ćemo, renomirani vokal koji je od svog prvog debija stekao titulu “monarha estrade”, u godinama svog formiranja suočavao se s brojnim izazovima. Ćemo je nedavno podijelio uvide u svoj rani život, uključujući svoje odrastanje u Beranama, iskustvo nastupa u barovima, put do Beograda i razne druge teme. Na doista iskren način, otvoreno je otkrio svoje najosobnije anegdote, dajući uvid u svoje odrastanje u Crnoj Gori tijekom burnih desetljeća 1980-ih i 1990-ih.

Jedno vrijeme Berane su bile ugodno mjesto za boravak. Živa su mi sjećanja na to razdoblje, posebno kada sam imao samo četiri godine i kada su se u Sarajevu održavale Zimske olimpijske igre. Još uvijek se sjećam da sam gledao prijenose, unatoč svojoj mladosti. Tijekom osamdesetih moj život je bio uistinu lijep, od jutarnjeg buđenja, odlaska u školu, susreta s učiteljima i školskog portira. No, nakon toga sve je krenulo naopako. Naša se zemlja počela raspadati i od tada smo doživjeli samo nesreću. Odrastanje u Beranama bilo mi je zadovoljstvo i duboko volim ovaj grad, kao i Beograd i Solun, gdje provodim najviše vremena. No, 1989. godine počela su se odvijati turbulentna vremena, nakon kojih je uslijedilo burno desetljeće devedesetih i potonja inflacija, koja je uvelike obezvrijedila našu valutu, dinar.

Pjevač je ispričao iskustvo života u neimaštini. U to su vrijeme moji roditelji doživjeli nesretan gubitak posla. To je predstavljalo izazov pronalaženja načina da se održimo, a kao rezultat toga, našao sam se u cipelama koje nisu nužno bile po mojim osobnim željama, već ono što su mi roditelji mogli priuštiti. Unatoč tome, osjetio sam radost i zahvalnost, iako je uz njihovo nošenje bila povezana određena razina neugodnosti. Bio sam potpuno svjestan da mi roditelji nisu u stanju pružiti ništa više i čuvao sam ono što su mi dali kao nešto najljepše što mogu imati. Na kraju sam preuzeo na sebe da počnem zarađivati ​​vlastiti novac, što me je dovelo do toga da sam mlad ušao u radnu snagu radeći u baru.

Nakon što su ostali bez posla, Ćemini roditelji su donijeli odluku o kupovini krava. Otac je nakon preseljenja na periferiju grada odlučio nabaviti krave. S obzirom na nedostatak mogućnosti zaposlenja za njega i moju mamu, pribjegli su uzgoju krava kao načinu preživljavanja. Brat i ja smo preuzeli odgovornost prodaje domaćeg mlijeka, što nam je postalo primarni izvor prihoda. Potražnja za našim proizvodom bila je uhodana, a mi smo marljivo ispunjavali zadatak isporuke. U Beranama je to bilo uobičajeno, kako se kaže, “ti meni češaj leđa, ja ću tebi”. Tek kroz moje drugo zanimanje, volontiranje u Crvenom krstu, istinski sam se upoznao sa ulicama Berana. Živjeli smo od prodaje mlijeka, od čega je preživljavala cijela obitelj.