Posljednjih godina Novak Đoković se mučio protiv Danila Medvedeva, koji se smatra jednim od najvještijih tenisača današnjice. Medvedev je Đokoviću zadao značajne poteškoće i stres, uključujući i njihov posljednji susret na US Openu. No, za razliku od prošlog susreta na istom mjestu, Đoković je ovoga puta uspio ostvariti povoljnije rezultate. Podigao je svoju 24 Grend slem titulu i ispisao nove stranice istorije.

Po običaju u većini finalnih mečeva uz Đokovića je stala cijela obitelj. Jelena, Stefan, Tara i njegovi roditelji došli su da ga podrže. Nasuprot tome, mora se primijetiti da je čak i simpatični Rus imao svoje odane sljedbenike. Međutim, vrijedi priznati da kći nije mogla svjedočiti dvoboju jer osobe mlađe od pet godina ne smiju prisustvovati. Alisa, koja će u listopadu proslaviti prvi rođendan, stoga nije mogla biti prisutna. I dok smo svjedočili Novakovom emotivnom zagrljaju s Tarom, Medvedevu se ista prilika nije pružila zbog strogih propisa Grand Slama.

Nakon gubitka, njegova supruga Darija pružila mu je utjehu i ohrabrenje, često na buran način. Jednom je spomenuo da je njezina podrška bila jednako vrijedna za njegovu karijeru kao i potpora trenerskog osoblja. Kao tinejdžeri prvi put su im se putevi susreli tijekom turnira održanog u Norveškoj.  Darija i tada je bila aktivna tenisačica, život ju je na kraju odveo drugim putem prema novinarskom poslu.

Nakon što je prošlo nekoliko godina od njihovog prvog susreta, ponovno se obratila Danilu. Učinili su to tako što  mu je poslala poruku na Instagramu, zbog čega su nastavili dopisivanje. 2018. godine izmijenili su zavjete na diskretnoj ceremoniji. Kći je utjelovljenje njihove duboke ljubavi i služi kao srce obitelji i svijeta u kojem žive. Temelj njihove obitelji nalazi se u slikovitom Monte Carlu. Nakon natjecanja u New Yorku, Medi je oduševio svoje pratitelje na Instagramu fotografijom na kojoj su on i porodica. U prvom planu fotografije je preslatka Alisa, za koju su mnogi primijetili da nevjerojatno podsjeća na svog oca. Na ceremoniji krštenja Danilov drug, prijatelj, kolega i sunarodnik  Andrej Rubljov imao je cijenjeno mjesto kuma.