Besprijekorni modni odabiri Tamare Vučić zaokupili su pozornost ne samo domaćih modnih znalaca, već i stranih kreatora, stilista, dizajnera, pa čak i urednika modnih časopisa. Njezin smisao za modu posebno dolazi do izražaja tijekom međunarodnih posjeta, gdje su sve oči uprte u prvu damu. Tamara nije poznata samo po svom besprijekornom smislu za modu, već i po svojoj zapanjujućoj ljepoti i karizmatičnoj prisutnosti. Štoviše, iznimno je predana promicanju domaće kulture naše zemlje na globalnoj razini. Ne čudi što je Tamara tražena sugovornica stranih medija.

U prošlosti je odbijala opsežne intervjue, ali sada je promijenila svoj stav. Ova je odluka otkrivena u nedavnoj objavi na Instagramu koju je objavila upravo danas. U intervjuu za magazin “L’Officiel” dotakla se raznih tema, uključujući glamur Srbije, dinastiju Nemanjića i modne preferencije Tamare Vučić. Izvadak iz intervjua dostupan je na stranicama časopisa. Tamaru je novinar upitao da definira srpski glamur. Ona je odgovorila: Teško je odgovoriti na to pitanje jer ima toliko stvari koje bih mogao podijeliti s vama o glamuru, bilo da se radi o sadašnjosti, prošlosti ili budućnosti. Osobno, glamur definiram kao sve što je jedinstveno i povećava vrijednost, čineći ga dragocjenim. Pozitivan pogled na život i svijet, kao i poznata gostoljubivost srpskog naroda, primjeri su stvari koje odišu glamurom.

Beograd, grad koji nikad ne spava, odiše glamurom i sofisticiranošću. Ovaj srpski glamur vuče korijene iz naše bogate povijesti, točnije za vrijeme vladavine dinastije Nemanjić od 12. do 14. stoljeća. Za to vrijeme srpski su se dvorovi krasili veličanstvom i kraljevskim sjajem. Srpski kraljevi, carevi i velikaši nisu bili samo vješti u politici, vojnoj strategiji i diplomaciji, već su bili i vrsni graditelji, pjesnici i pisci koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti. Jedna od njihovih trajnih ostavština je umjetnost izrade patrona koja se pojavila u različitim oblicima.

U današnjem razdoblju srpska srednjovjekovna kultura nastavlja zračiti svojom izuzetnom ljepotom, autentičnošću i veličinom nakon brojnih stoljeća. Slično tome, naše su prethodnice stekle vrijednu etikeciju i različita znanja upisujući se u ženske škole u Beču, Budimpešti, Münchenu i Parizu. Na pitanje ima li ovisnost o cipelama, odgovara da se osobno ne bi tako opisala. Međutim, priznaje da njezin suprug možda ima drugačije mišljenje. Kad smo se  vjenčali, rekao je: “Nisam imao pojma da sam oženio stonogu.” Međutim jasno je da je ponosan na svoju suprugu i njen izgled. Važno je napomenuti da postoje različite perspektive o ovom pitanju među spolovima. Što se tiče obuće, izrazila je sklonost visokim petama zbog njihove sofisticirane i moderne privlačnosti.

Razdoblje o kojem govorim je razdoblje nakon Prvog svjetskog rata, poznatog i kao Veliki rat, u kojem je živote izgubila gotovo polovica muške populacije. Iako se može činiti pretjerano ozbiljnom, informacija ostaje primamljiva u suvremenom društvu. Privlačnost znanja slična je onoj na Expo 2027, čiji će Srbija ponosno biti domaćin. Prva dama to je sažeto prenijela kratkim, ali nedvojbeno izuzetnim odgovorom. Naglasila je kako naša povijest ima značaj za buduće generacije, kao i naša kultura, obrazovanje, religija, pa čak i moda, koja je s vremenom postala njezina strast.

Oglasi - Advertisement